top of page

Какво става с каналите на Розенфелд и Ко?

Къде се загубиха TV+, F+, Sport+, Cinema+, Comedy+ и Action+ ?

На 31 юли във Facebook Булсатком заявиха, че спират разпространението на ТВ+, F+, Sport+, Cinema+, Comedy+ и Action+. В публикацията пише още, че изброените филмови канили ще бъдат заменени от cine-box, action-box и comedy-box.


От компанията споменават също, че същевременно работят по проект за обновен информационен и публицистичен тв канал, заместващ ТВ+. Плановете са да стартира от 1 септември. Каналът ще съдържа актуална публицистика, бизнес предавания, новинарски емисии, спортни предавания и документални филми.


За любителите на спорта, Булсатком инвестира и в спортния тв канал b1b-box който започна да отразява все повече и повече спортни събития от България. Използвайки иновативни технолигии за мобилно заснемане, по b1b-box за първи път беше отразена на живо 68-ата колоездачна обиколка на България. Годината ще продължи с още подобни спортни събития от хандбал, тенис, волейбол, плуване и художествена гимнастика.


Каналите на, свързваната с Пламен Гечев, Розенфелд и Ко досега се разпространяваха само в мрежата на Булсатком и в още няколко малки регионални оператори, които разпространяваха булсаткомски сигнал. А в момента каналите не се излъчват в пакетите на нито един оператор. Зрителите могат да гледат само ТВ+ и то в интернет в сайта или Facebook страницата на телевизията.


Абонати на сателитния оператор са силно възмотени от спирането на спортните канали F+ и Sport+, които излъчваха женски тенис от сериите ATP.


Докато ТВ+ не се излъчва при нито един оператор, от компанията Розенфелд и Ко търсят персонал в един от големите сайтове за предлагане на работа. Открити са свободни позиции за оператор, репортер, координатор и системен администратор. Явно е че трансферите между TV1 и ТВ+ вече са започнали.


В тв средите се коментира, че Булсатком ще подпомогне TV1 и така канълт ще замести липсващия ТВ+. Досега Денят с В.Дремджиев, Алтернативата и Запазена марка с Марио Гавраилов се излъчваха и по двата канала едновременно, тоест на зрителите няма да им направи голямо впечетление.


Завъртяха се и слухове, че каналите могат да се появят при новия сателитен оператор Polaris, но засега няма нищо официално.


А днес се появи и новиниата за купуването на Булсатком от Спас Русев.

Повече по темата може да прочетете в статията на Капитал тук.



125 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Акценти - праймтайм

• Пътят на честта, NOVA
• Игри на волята, NOVA
All Inclusive, NOVA
Маскираният певец, NOVA
Фермата, bTV
Гласът на България, bTV
Стани богат, bTV
Татковци, bTV
• Събота вечер с Митко Павлов, БНТ
• Последният печели, БНТ
 

Рейтинги

ОЧАКВАЙТЕ

СКОРО

bottom of page