top of page

Миляна Велева аут от NOVA, рокади след новите собственици

Продуцентът на „Здравей, България“ – Илия Дафов заема поста Директор на „Новини и актуални предавания“

Считано от 26 януари 2021 г. Миляна Велева, която се присъедини към екипа на медията през 2019 г., вече не е директор Новини и актуални предавания. Тя беше назначена по времето, когато собственици на медията бяха братята Георги и Кирил Домусчиеви.


Снимки: NOVA

Илия Дафов ще заеме поста Директор на „Новини и актуални предавания“ в NOVA. Като част от мениджърския екип на медията, той ще управлява цялостната стратегия за развитие на новините и публицистиката в телевизията. Професионалният път на Илия Дафов е тясно свързан с NOVA. Той посвещава 13 години на делничния сутрешен блок в медията. Започва кариерата си през 2008 г. като репортер в „Здравей, България“, а след това става редактор. В последните 5 години е продуцент на сутрешния блок.

„Изключително много се радвам, че журналист като Илия Дафов, изградил своята професионална кариера единствено в NOVA, ще е новият Главен продуцент Новини и актуални предавания. С опита, който има и уважението, с което се ползва от колегите си, вярвам, че новините и публицистиката на NOVA ще надградят доверието у нашите зрители. Неговото назначение е част от стратегията ни да развиваме утвърдени имена, получили своя професионален опит и доказали качествата си в нашата медийна група“, заяви Николай Андреев, Главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Снимки: NOVA

Иван Христов – друг дългогодишен кадър на NOVA, ще бъде новият изпълнителен продуцент на “Здравей, България“. Преди това назначение, той работеше като продуцент на същото предаване. Част е от екипа на медията от 2007г.




Припомняме, че от екипа на медията си тръгна и изпълнителният директор на NOVA Broadcasting Group - Ива Стоянова.

"Станах управител на "Нова Броудкастинг Груп" след покана от досегашните собственици Кирил и Георги Домусчиеви и смятам, че е редно и достойно да се оттегля заедно с тях. Благодаря им за доверието, както и за приноса им за развитието на групата. Щастлива съм, че в момента медията е абсолютен лидер на пазара и по гледаемост, и по приходи. Работих с изключително мотивиран екип от професионалисти, които вярвам, че ще постигат още по-големи успехи и им ги пожелавам от сърце", заяви Стоянова.

Според слухове, новият собственик „Юнайтед медия” вече е наел външна фирма за подбор на кадри, която проучва персонално всички журналисти, продуценти, служители в администрацията. На база на техния анализ щяло да стане ясно кой си тръгва и кой остава да работи в телевизията.


Предстои да видим дали ще има други уволнения в медийната група.


44 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Акценти - праймтайм

• Пътят на честта, NOVA
• Игри на волята, NOVA
All Inclusive, NOVA
Маскираният певец, NOVA
Фермата, bTV
Гласът на България, bTV
Стани богат, bTV
Татковци, bTV
• Събота вечер с Митко Павлов, БНТ
• Последният печели, БНТ
 

Рейтинги

ОЧАКВАЙТЕ

СКОРО

bottom of page