top of page

Мирослава Иванова и Марина Цекова отново в NOVA, поемат сутрешните блокове

Доказаните журналисти ще поемат „Здравей, България“ и „Събуди се“

Водещи, които се разделиха с NOVA по времето на братята Кирил и Георги Домусчиеви, се връщат в телевизията. Журналистката Мирослава Иванова ще води сутрешния блок заедно с Виктор Николаев, а Марина Цекова поема "Събуди се".


Това е първото голямо разместване сред лицата в телевизията, след като бе купена от собственика на Vivacom - United Group. Мирослава Иванова и Виктор Николаев ще са новата екранна двойка на "Здравей, България" от 21 юни. Досегашната водеща на сутрешния блок Лора Инджова остава в телевизията, но не посочват дали това означава, че ще се върне на старата си позиция на репортер.


Мирослава Иванова, която бе сред водещите лица на телевизията в продължение на близо 20 години, през май 2020 г. първо бе поставена в "престой" уж заради извънредното положение, а после бе съкратена от тогавашния изпълнителен директор Ива Стоянова, която бе поставена на този пост в края на 2019 г. след идването на братята Домусчиеви. Преди това Стоянова ръководеше близката до Делян Пеевски Канал 3.


Преди да бъде съкратена, Мирослава Иванова водеше "Събуди се", а след това единствен водещ на предаването остана Мартина Ганчева. От 12 юни водещ на съботно-недлния сутрешен блок "Събуди се" ще е Марина Цекова, която напусна NOVA в края на миналата година и за кратко бе водеща на bTV Новините.


От NOVA съобщават, че Мартина Ганчева е решила да се раздели с компанията по собствено желание.


През последните седмици от телевизията си тръгна и водещата на "Неделята на Нова" Мая Костадинова, която се появи в телевизията по времето на Домусчиеви, а преди това бе част от екипа на Канал 3. В момента предаването се води от продуцента Симеон Белев.


Към медията се присъедини и Марта Евтимова, която зае длъжността на изпълнителен продуцент „Актуални предавания“. Преди това беше продуцент на „120 минути“ по bTV.


Времето, в което братя Домусчиеви се разпореждаха в NOVA, ще се запомни с прогонването на знакови журналисти като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Лора Крумова, Марин Николов и редица други. Доста преди тях от телевизията бе принудена да си тръгне продуцентът Дарина Сарелска. С телевизията се раздели и режисьорът и автор на колажи Валдес Радев. Отстранена беше и покойната вече Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизията в края на миналия век.


Оставки от Нова телевизия подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова и Елена Гюрова.


22 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Акценти - праймтайм

• Пътят на честта, NOVA
• Игри на волята, NOVA
All Inclusive, NOVA
Маскираният певец, NOVA
Фермата, bTV
Гласът на България, bTV
Стани богат, bTV
Татковци, bTV
• Събота вечер с Митко Павлов, БНТ
• Последният печели, БНТ
 

Рейтинги

ОЧАКВАЙТЕ

СКОРО

bottom of page